Rijschool vinden Uncategorized Rijbewijs halen? 17-jarigen slagen eerder

Rijbewijs halen? 17-jarigen slagen eerder

Wil jij vroeg je rijbewijs halen? Dat lijkt een goede keuze. De afgelopen drie jaar slaagden meer 17-jarigen voor hun eerste rijexamen dan 18-jarigen. Dat blijkt uit cijfers die BNR opvroeg bij het CBR.

Sinds 2011 bestaat de campagne 2toDrive. Hiermee kunnen jongeren al beginnen met rijlessen wanneer ze 16,5 jaar zijn en mogen ze vanaf hun 17e op voor praktijkexamen. Daarna rijden ze tot hun 18e onder begeleiding van een coach, iemand van 27 jaar of ouder die al minstens vijf jaar een rijbewijs heeft.

Gemotiveerder?

De campagne bleek een succes. Al meer dan 287.000 jongeren deden eraan mee. Hannah Hamans van 2toDrive vindt het lastig te verklaren waarom meer 17-jarigen dan 18-jarigen slagen bij hun eerste praktijkexamen. ‘We denken dat die jongeren gemotiveerder zijn om hun rijbewijs te halen’, zegt ze tegen BNR.

Meer rijervaring

Volgens Hamans gaan jongeren veiliger de weg op als ze eerder hun rijbewijs halen en daarna nog even onder begeleiding rijden. ‘Je doet meer rijervaring op, maakt meer kilometers, je kan in een veilige omgeving eerst oefenen. Dus op de lange termijn denken wij dat het gaat bijdragen aan de veiligheid.’

Leave a Reply

Related Post